huenru

Magyar termékek a kínai boltok polcain

A magyar exportösztönző politika újabb sikere:  a Ningbo-i KKE-Kína Kereskedelmi és Befektetési Kiállítás és a Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa által szervezett Magyar-Kínai Üzleti Fórum eredményeként júliusban már két hazai termék is felkerült Kína egyik legszínvonalasabb üzletláncának, a Cityshop polcaira.

A Sanghaji Magyar Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája májusban találkozott először a Cityshop vezetőségével, ahol a magyar termékek megjelenési lehetőségeiről tárgyaltak. A találkozó sikeresnek bizonyult, az üzletlánc vezetősége több magyar termék iránt is komoly érdeklődést mutatott.

A Ningbo-i KKE-Kína Kereskedelmi és Befektetési Kiállítás ideje alatt a Főkonzulátus által szervezett Magyar-Kínai Üzleti Fórumra a Cityshop elnöke, Cui Yi Xiong személyesen jött el, ahol több magyar céggel és árucikkel is megismerkedett. A Szegedi Paprika kacsa- és libamáj pástétomait és a Szentkirályi Disney gyerekpezsgőit is ezen a fórumon ismerték meg, amelyek júliusban már az üzletlánc polcaira is felkerültek.

szegedi-paprika-sanghaj

A Cityshop Sanghaj egyik legszínvonalasabb élelmiszeripari üzletlánca, melynek portfóliójában több mint 15 000 termék szerepel. Az árucikkek 80%-át tengerentúli országokból importálják, Sanghajban 10, Pekingben 2, ill. Nanxiang-ban 1 üzlettel vannak jelen.

A Cityshop vezetőségével jelenleg is több árucikkről folyik az egyeztetés, hamarosan még több magyar termék kerülhet a polcaikra, köztük kiváló minőségű magyar borok is.

Forrás: Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa