huenru

Birkapörkölt

Hozzávalók:

hagyma, birkahús, pirospaprika, paradicsom, zöldpaprika


Elkészítés módja:

Bessenyei Ferenc, a népszerű színész és lelkes hobby-szakács a következőképpen írja le a birkapörkölt elkészítését:

„Engedjenek meg bevezetőnek egy jó tanácsot. A siker titka: a türelem. Össze lehet csapni az egészet fél óra alatt kuktában is, de nem éri meg.

Apróra vágott hagymát zsírban üvegesre párolok, majd kockákra vágott birkahúst adok hozzá. Sózom, aztán ha a hús levet ereszt, megszórom pirospaprikával. Megjegyzem, a paprikát rögtön az elején beletehetném, de akkor félő, hogy odaég!

Rakok hozzá zöldpaprikát, paradicsomot, végül felöntöm két deci vörösborral. Vizet egy cseppet sem igényel. Mérsékelt lángon, nyitott edényben, fedő nélkül főzöm, amíg finom, sűrű zaftot nem kapok. Még egyszer mondom: gondos munkát, odafigyelést igényel, ha azt akarjuk, hogy valóban ízletes legyen. De így elkészítve – fölséges!”