Gombakrémleves - Szegedi Paprika Zrt.
huenru

Gombakrémleves

Hozzávalók:

300 g borjú- vagy sertéscsont, 100 g leveszöldség, 150 g gomba, 50 g vaj, 50 g liszt, 0,6 dl tejszín, 1 dl tej, 1 tojássárgája, 1 zsemle, só, 1 teáskanál édesnemes paprika, őrölt feketebors (ízlés szerint).


Elkészítés módja:

A gombát megtisztítjuk, felvágjuk, majd sóval, őrölt borssal, paprikával meghintve; vajon pirítjuk. Liszttel meghintjük, felöntjük a csontból főzött lével. Amikor felforrt, hozzáadjuk a tejet, utána szitán átszűrjük.

A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és a kész leveshez adjuk. Összeforraljuk, és már tálalható is, pirított zsemlekockákkal.