huenru

Marhapörkölt

Hozzávalók:

1 kg marhahús, 80 g sertészsiradék, 50 g vöröshagyma, 50 g édesnemes paprika, 150 g zöldpaprika, 150 g paradicsom (vagy ennek megfelelő mennyiségű paradicsompüré), só, törött bors.


Elkészítés módja:

A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, a megforrósított zsiradékban megpirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst és megforgatjuk, egy kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, finoman megborsozzuk, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot és a csíkokra vágott zöldpaprikát, fedő alatt mérsékelt lángon pároljuk.

Mikor a hús már jól megpuhult, levesszük az edényről a fedőt, és a levét kissé lesütjük. Sós vízben főtt burgonyát adunk mellé.