huenru

Paprikás csirke szegedi módra

Hozzávalók:

1 db csirke (kb. 1 kg), 30 g füstölt szalonna, 50 g sertészsiradék, 200 g vöröshagyma, 100 g zöldpaprika, 100 g paradicsom (vagy megfelelő mennyiségű paradicsompüré), 2 teáskanál édesnemes paprika, só.


Elkészítés módja:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és szép aranyszínűre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, és nyomban hozzáadjuk a feldarabolt csirkét.

Megsózzuk, melléje adjuk a paradicsomot, a csíkokra vágott zöldpaprikát. Annyi vizet adunk csak hozzá, amennyi az elfőtt saját levének pótlására kell, majd fedő alatt, mérsékelt lángon készre főzzük. „Klasszikus” körítése a galuska, de adhatunk mellé sós vízben főtt burgonyát is. Savanyúságnak fejes salátát vagy uborkasalátát kínáljunk.