huenru

Pirított bélszín

Hozzávalók:

700 g bélszín, 70 g zsiradék, 50 g debreceni kolbász, 100 g lecsó, 1 evőkanál édesnemes paprika, késhegynyi darált cseresznyepaprika, 5 dl vörös bor, 50 g gomba, 50 g füstölt szalonna, petrezselyem zöldje, só.


Elkészítés módja:

A húst csíkokra vágjuk, és kevés forró zsiradékban megpirítjuk. Hozzátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát, az apróra vágott gombát, a karikákra vágott kolbászt. <br> <br> Az egészet megpirítjuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével, az édesnemes paprikával, a cseresznyepaprikával, ráöntjük a vörös bort, és hozzáadjuk a lecsót.

Jól átpirítjuk, és azon frissiben, hasábburgonyával tálaljuk.

(A cseresznyepaprika az ételt csípőssé teszi. Aki az erősebb ízhatásokat nem kedveli, helyette félédes paprikát használhat.)