huenru

Pirított máj

Hozzávalók:

500 g sertésmáj, 100 g vöröshagyma, 50 g paradicsom (vagy püré), 2 teáskanál édesnemes paprika, só, őrölt bors, 100 g zsiradék.


Elkészítés módja:

A vöröshagymát finomra vágjuk, megforrósított zsiradékba tesszük, és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, csíkokra vágott májat, meghintjük egy kis törött borssal, és nagy lángon, állandó kevergetés közben megpirítjuk.

Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a felvágott paradicsomot, még egy kicsit forrni hagyjuk, s azon frissiben tálaljuk: Sózni csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad, különben a máj rágós lesz!

Körítésnek sós vízben főtt burgonyát, mellé fejes salátát vagy más savanyúságot adhatunk.