huenru

Rakott lecsó

Hozzávalók:

500 g darált sertéshús, 500 g burgonya, 500 g zöldpaprika, 250 g paradicsom, 100 g vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 150 g füstölt szalonna (húsos), 1 húsleveskocka, 4 tojás, só, törött bors, 2 teáskanál édesnemes paprika.


Elkészítés módja:

Összegyúrjuk a darált húst egy fej nagyon apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával, pirospaprikával, sóval, őrölt borssal. Egy mély, tűzálló tálat vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, erre terítjük a meghámozott, karikákra vágott burgonya felét.

Ráfektetjük a felkarikázott zöldpaprika, paradicsom és hagyma felét, beborítjuk a húsvagdalékkal. Ennek tetejére rakjuk a zöldpaprika, paradicsom és vöröshagyma másik felét, de 2 paradicsomot félreteszünk díszítéshez. Végül befedjük a maradék burgonyával.

2 dl forrásban lévő vízben feloldjuk a húsleveskockát, és mikor kihűlt, simára keverjük a nyers tojásokkal. Ezzel öntjük le a tűzálló edényben lévő rakott lecsót, tetejére fektetjük a félretett, felszeletelt paradicsomot, a tálat lefödve sütőben kb. 45 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedőt, és addig sütjük, amíg a burgonya teljesen megpuhul, a teteje szép ropogós piros lesz.