huenru

Rozsdás pecsenye

Hozzávalók:

1 kg felsál, 50 g vöröshagyma, 50 g zsiradék, 50 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 2 sárgarépa, 2 szem borókabogyó, 2 teáskanál édesnemes paprika, só, törött bors.


Elkészítés módja:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a répát megtisztítjuk és megreszeljük. A zsiradékban megpirítjuk a hagymát és a répaszeleteket.

A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd a zsírban mindkét oldalán megpirítjuk. Melléadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a negyedekre vágott paradicsomot, a fűszereket, egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús jól átpuhult; kivesszük az edényből, felszeleteljük, és ráöntjük az átszűrt mártást. Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.