huenru

Vagdalt hús paprikás lével

Hozzávalók:

500 g darált sertéshús, 200 g főtt burgonya, 20 g búzadara, 1 tojás, 200 g vöröshagyma, 40 g zsiradék, 150 g paradicsom, 100 g zöldpaprika, 50 g rizs, 100 g reszelt sajt, 25 g édesnemes paprika, só, törött bors.


Elkészítés módja:

A hagyma felét finomra vágjuk, a forró zsiradékra tesszük, és aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, zöldpaprikát, és az egészet rövid ideig főzzük tovább.

A darált húst az áttört burgonyával, búzadarával, a vöröshagyma másik felével – amit előzőleg megreszeltünk -, sóval, törött borssal, tojással összegyúrjuk. A masszából kis gombócokat készítünk.

A forró paprikás lébe beletesszük a gombócokat, melléjük hintjük a rizst, kevés vizet adunk hozzá, és mérsékelt lángon, fedő alatt pároljuk, ügyelve, hogy ne kapjon oda.

Forrón tálaljuk. A reszelt sajtot külön adjuk mellé.